Steeds meer kinderen groeien meertalig op. Iedereen die in Nederland met kinderen werkt, krijgt daardoor te maken met meertaligheid. Maar lang niet iedereen is daar in zijn of haar opleiding op voorbereid. Meertalig.nl helpt je om meertaligheid te benutten en de meertalige ontwikkeling te ondersteunen. Ons uitgangspunt is dat naast de Nederlandse taal vaak ook andere talen belangrijk zijn. Talenkennis vergroot economische kansen en vertegenwoordigt belangrijke culturele waarden. 

 

De Taalstudio

 

Meertalig.nl is een initiatief van De Taalstudio, het taalkundig advies- en projectbureau van Maaike Verrips. Zij studeerde Algemene Taalwetenschap aan de UvA, en specialiseerde zich in de psycholinguïstiek en de sociolinguïstiek. De Taalstudio is opgericht om bruggen te slaan tussen onderzoek en praktijk, waarbij steeds de maatschappelijke impact van taal centraal staat.

Maaike Verrips is tevens de drijvende kracht achter Drongo, hét Nederlandse online platform over de impact van meertaligheid.  Bij Drongo vind je informatie, organisaties en netwerken over meertaligheid in onderwijs en opvoeding, maar ook in de zorg, cultuur en economie. Drongo heeft een open structuur: iedereen die zich met meertaligheid bezighoudt kan zich aansluiten. Samen zetten we meertaligheid op de kaart!

Bedankt voor de leerzame en interessante training.
We zijn zeer geïnspireerd !
Kitty Arpat, Jong JGZ Breda

Bilingualism Matters Nederland

Bilingualism Matters is een wereldwijd onderzoeksnetwerk dat kennis over meertaligheid verspreidt. Bilingualism Matters wil de samenleving informeren over wetenschappelijk onderzoek naar meertaligheid. Zodat iedereen goed onderbouwde keuzes kan maken over omgaan met taalverschil en meertaligheid. Meertalig.nl is de Nederlandse branche van Bilingualism Matters. 

Stel je vraag!

Laat een bericht achter in het formulier. Wij geven graag een reactie via e-mail!