Meertalig.nl is er voor iedereen die met kinderen werkt en voor ouders in meertalige gezinnen. Want iedereen die in Nederland met kinderen werkt, krijgt te maken met meertaligheid. 

Bibliotheek

 

Meertalig.nl biedt verschillende mogelijkheden om bibliotheken te ondersteunen bij het omgaan met meertaligheid. Met webinars en workshops kun je de kennis van medewerkers en bezoekers vergroten. Ook kan meertalig.nl helpen bij het ontwikkelen van informatiematerialen en meedenken over beleid.

Beleidsmakers

 

Wil je weten hoe je meertaligheid in het beleid van jouw organisatie kunt opnemen? Wij leren je hoe je dit kunt aanpakken. Daarnaast bieden we advies en begeleiding bij het ontwikkelen van meertalig beleid. Altijd toegepast op jouw specifieke vragen.

Jeugdgezondheidszorg

 

Binnen de jeugdgezondheidszorg komt meertaligheid veel voor. Wat betekent dat voor het monitoren van de taalontwikkeling? Meertalig.nl helpt je meertalige gezinnen goed te begeleiden. 

Kinderopvang

 

Door onze ervaring en kennis kunnen we je goed adviseren over meertaligheid in de kinderopvang. Hoe ga je om met meerdere talen op de opvang? En hoe stimuleer je optimaal de taalontwikkeling? Organiseer een workshop over deze thema’s of kom alles te weten over deze groeiende groep kinderen via een van onze webinars.

Leesbevordering

 

Hoe bevorder je het leesplezier van meertalige kinderen? Op welke manier kunnen meertalige ouders bijdragen aan de leesontwikkeling? Actuele vragen in een tijd waarin een groeiende groep jongeren onvoldoende leesvaardig is bij het verlaten van het onderwijs. Meertalig.nl geeft praktische tips en theoretische achtergronden.

Nieuwkomersonderwijs

 

Meertalig.nl helpt  leerkrachten en directies in het nieuwkomersonderwijs om te gaan met meertaligheid in de klas. Stel je vragen tijdens een workshop of webinar, of word zelf trainer in het Talen in Balans programma.

Ouders

 

Wil je je kind meertalig opvoeden? Vraag je je af hoe je dat het beste kunt aanpakken? Of wil je gewoon graag meer te weten komen over meertaligheid? Dan bieden we je het ouderprogramma Talen in Balans of de Helpdesk Meertalig aan.

Primair onderwijs

 

Meertalig.nl helpt professionals in het primair onderwijs om te gaan met meertaligheid in de klas. Kom bijvoorbeeld alles te weten over translanguaging in een van onze webinars of vraag persoonlijk advies en begeleiding bij specifieke thema’s die jou interesseren.

Overig

 

Meertaligheid is een dagelijkse realiteit voor vrijwel iedereen die zich met jonge kinderen en gezinnen bezighoudt. Door onze kennis en ervaring weten we precies hoe we jou kunnen adviseren en helpen bij het ontwikkelen van meertalige materialen. Staat jouw vraag niet op deze website? Neem contact op, er zijn vele mogelijkheden om ook jouw organisatie te helpen.

Hartelijk dank voor de leerzame en interessante training.
We zijn heel geïnspireerd!
Kitty Arpat, Jong JGZ, Breda

Stel je vraag!

Laat een bericht achter in het formulier. Wij geven graag een reactie via e-mail!